2020 Yılı Satış Hasılatı Onay İşlemlerinin 28 Ekim 2021 Tarihine Ötelendiğine İlişkin Medula Duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Eczane Sistemi’nde 13 Ekim ve 14 Ekim 2021 tarihlerinde, 2020 Yılı satış hasılatı onay işlemlerinin yapılmasını bildiren “2020 Yılı Satış Hasılatı Onay İşlemleri” konulu duyuruların yayımlanması itibariyle, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında protokol revizyon görüşmeleri devam etmekte olduğundan, ilgili duyurular kapsamında yapılacak işlemlerin ileri bir tarihe ötelenmesi hususunda Kurum ile Birliğimiz arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Bölge Eczacı Odalarımız, Oda Başkanlarımız ve Yöneticileri ile Meslektaşlarımızın, Birliğimizin duyuruları doğrultusunda işlem yapmalarından kaynaklı olarak aldığımız güç ile yürüttüğümüz müzakereler sonucunda;

2020 Yılı satış hasılatlarının Medula Eczane Sistemi’nde onaylanması işlemleri 28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 12:00’ye kadar ötelenmiş olup, Protokol’ün 9.2 “Mali konularda enflasyon oranında yapılacak iyileştirme düzenlemesi Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği  arasında belirlenecek kriterlere göre ilgili yılın Ekim ayının birinden geçerli olmak üzere uygulanır.” maddesi uyarınca mali konularda yapılacak düzenlemelerin, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde sistemde gerekli düzenlemeler ve işlemlerin yapılacağı konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Kurum ile Birliğimiz arasında varılan mutabakat dolayısıyla, 2020 Yılı satış hasılatı onay işlemleri için yapılan ötelemeye ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Eczane Sistemi’nde 15.10.2021 tarihinde (bugün) yayımlanan duyurular aşağıdaki şekildedir;

Tarih: 15.10.2021

Konu: 2020 yılı satış hasılatı onay işlemleri

Açıklama: 15/10/2021 saat 12:00 itibariyle, "Bilgi Güncelleme" bölümünden satış hasılatı onay bildirimi "Evet" olarak seçen eczanelerin Gelir İdaresi Başkanlığından alınan 2020 yılı KDV hariç satış hasılatı bilgileri devreye alınmıştır. Bu eczaneler ve SSGM'ler aracılığıyla satış hasılatını teyit ettiren eczaneler tarafından 1-15 Ekim 2021 dönemi kan ürünü reçeteleri faturalandırılabilmektedir. Bildirimde bulunmayan eczaneler tarafından fatura düzenlenebilmesi için; "Bilgi Güncelleme" bölümünden satış hasılatı onay bildiriminin "Evet" olarak seçilmesini takiben eczaneye gelecek satış hasılatının devreye alındığına dair mesajın beklenmesi veya SSGM aracılığıyla satış hasılatının teyit edilmesi gerekmektedir. Ekim 2021 dönemi faturalarının düzenlenebilmesi için söz konusu satış hasılatı onay / düzeltme işlemlerinin 28/10/2021 günü saat 12:00'dan önce tamamlanması gerekmektedir.

Konu: Ekim 2021 fatura dönemi faturaları hakkında

1-15 Ekim 2021 döneminde karşılanan reçetelere dair düzenlenen kan ürünü faturaları ve bunu takiben düzenlenecek diğer faturalar 2020 yılı satış hasılatı esas alınarak işlem görecek olmakla birlikte Protokolün “9.2 Mali konularda enflasyon oranında yapılacak iyileştirme düzenlemesi Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği ile arasında belirlenecek kriterlere göre ilgili yılın Ekim ayının birinden geçerli olmak üzere uygulanır.” maddesi uyarınca 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde sistemde gerekli düzenlemeler ve işlemler yapılacaktır.

18 Ekim 2021     Okunma Sayısı : 154