Nailbey Mah. Kazım Efendi Sokak. 11/A Merkez/Elazığ yonetim@elazigeczaciodasi.org.tr 0424 238 80 80

DEPODA VAR,SİSTEMDE YOK! BU YIL GRİP AŞILARINDA SIKINTI ÇEKİLMEYECEK


Gazetemize özel açıklamalarda bulunan 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, riskli gruplara verilen ücretsiz grip aşısı hakkının henüz sistemde tanımlanmadığını söyledi. Bu yıl grip aşısıyla ilgili temin sıkıntısının yaşanmayacağını belirten Başkan Güler, “Şu an aşılar var; depolarda mevcut fakat halihazırda bu aşıları sistemde reçete edilebilirliği açılmadığı için reçete edilemiyor, reçeteler sistemde tanımlanamıyor” dedi.

SAĞLIK  06.10.2021, 17:32  06.10.2021, 19:30

Depoda Var, Sistemde Yok! Bu yıl grip aşılarında sıkıntı çekilmeyecek!

 

 


Haber: Songül DURSUN/ÖZEL

Covid-19 salgını yeterince sağlığımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Üstüne bir de grip aşıları yaptırılamayınca sağlığımız daha da riske girecektir. Aşılarını olmak isteyen çoğu yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bu pandemi ortamında aile hekimi ve eczaneler arasında gereksiz yere mekik dokuyor. Bu durum hem salgın riskini artırıyor hem de vatandaşları yorarak zaman kaybetmelerine yol açıyor. Bu belirsiz durum ise halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.

RİSK GRUPLARINDA GRİP SALGINININ YOL AÇACAĞI SONUÇLARI ENGELLEMENİN TEK YOLU AŞI!

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yoğun talep olan grip aşısı temininde büyük sıkıntı yaşanmıştı. Bu yıl da aynı sorunun yaşanıp yaşanmayacağına dair Fırat gazetesi olarak görüştüğümüz 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, grip aşısının eczanelere gelmeye başladığını ve bu yıl aynı sorunun yaşanmayacağını söyledi. 

GRİP AŞISINDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR, AŞI OLMASI GEREKENLER SİSTEMDE HÂLÂ TANIMLANMADI!

Başkan Güler grip aşıları konusunda başka bir soruna dikkat çekerek, aşıların depolarda mevcut olduğunu fakat doktorların sistemde reçete edemediğini ve dolayısıyla sistemde tanımlanmadığını dile getirdi.

“SGK KAPSAMINDA AŞIYA ULAŞACAK OLANLAR HENÜZ AŞIYA ULAŞABİLMİŞ DEĞİL”

Başkan Güler; eylül ayı itibariyle grip mevsiminin başladığını, aşının depolarda mevcut olduğunu ancak kronik hastalığı bulunanlar ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların ‘ücretsiz’ reçetelerinin sistemde henüz tanımlanmadığını söyledi. Başkan Güler; “Şu an 2 tip grip aşısı var: Bir tanesi SGK’nin geri ödeme sisteminde olan diğeri de ücretli olarak eczanelerden temin edilebilecek olan aşı. Ücretli satılan aşının temini noktasında şu an için sorun yok. Grip aşılarından biri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeniyor diğeri ise ücreti karşılığında eczanelerden temin edilebiliyor. SGK kapsamından aşıya ulaşacak olanlar henüz aşıya ulaşabilmiş değil. Şu an aşılar var; depolarda mevcut fakat Sağlık Bakanlığı, hâlihazırda bu aşıları sistemde reçete edilebilirliğini açmadı. Dolayısıyla hekimler reçete edemiyor, reçeteler sistemde tanımlanamıyor. Bu sorunun ne zaman giderileceğine dair net bir tarih verilmiyor. Sorunun bir an önce halledilip, halkın aşıya ulaşımı sağlanmalı" diye konuştu.

BU YIL GRİP AŞILARININ ÜCRETİ NE KADAR?

Başkan Ulaş Güler, bu yıl  grip aşısıyla ilgili temin sıkıntısı olmadığını söyleyerek; grip aşılarının ücretlerine ilişkin de bilgiler verdi ve ; “Eczanelerden ücretli olarak satışı yapılacak olan geri ödeme kapsamında olmayan  Influvac Tetra aşısı 85 TL, SGK’nin karşıladığı ve yine hasta tarafından ücretiyle temin edilebilen Vaxıgrıp Tetra aşısı ise 117 TL” ifadelerini kullandı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ https://www.elazigfirat.com/saglik/depoda-var-sistemde-yok-bu-yil-grip-asilarinda-sikinti-cekilmeyecek-h140544.html


 
06 Ekim 2021     Okunma Sayısı : 266