Nailbey Mah. Kazım Efendi Sokak. 11/A Merkez/Elazığ yonetim@elazigeczaciodasi.org.tr 0424 238 80 80

Eczacılar Eylem Hazırlığında


23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, eczacılık sektöründe yaşanan ekonomik sorunların ve ilaç krizinin görmezden gelindiğini belirterek, kademli eylem planı için harekete geçtiklerini söyledi.

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odası'nın başkanları ve yöneticileri tarafından düzenlenen toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, eczacılık sektöründe yaşanan ekonomik sorunların ve ilaç krizinin görmezden gelindiği vurgulanarak, kademeli eylem planının uygulanacağı kararının alındığı bildirildi.
GÜLER: 13 YILDIR DEĞİŞTİRİLMEYEN BU KARARNAMEYE BİRDE EKONOMİK KRİZİN EKLENMESİ ECZACILARI TÜKETMİŞTİR Alınan kararı paylaşan 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, “eczacılık mesleği benzeri daha önce yaşanmamış bir ekonomik tehdit altındadır. Bu tehdidin ana sebebi 2009 yılından bu yana eczacılar ile ilgili olan bölümü değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesidir. 13 yıldır değiştirilmeyen bu kararnameye birde ekonomik krizin eklenmesi eczacıları tüketmiştir. Türk Eczacıları Birliği bu konuda diyalog kanallarını sonuna kadar kullanmıştır. Yaptığımız sayısız girişim ve öneri görmezden gelinmiştir. Mesleğimizin sorunlarını çözme gayreti bir yana içinde bulunduğumuz krizin derinleşmesine her geçen gün seyirci kalınmıştır. Eczacılık mesleğinin varlık yokluk mücadelesi verdiği bu dönemde Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı odamız öncelikli gündem maddesi mesleki sürdürülebilirliği sağlamaktır. Burada ifade ettiklerimizin dışında mesleğimizin çok sayıda çözüm bekleyen sorunu bulunmaktadır. Eczacılar olarak birlikte eylemsel tavır gösterme kararımız mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin gereğidir. Bu yeminin gereği olarak harekete geçmekten başka çaremiz kalmamıştır. Gerekirse eczane kapatma dahil olmak üzere kademeli eylem planımız harekete geçirilecektir” ifadelerini kullandı.
https://www.elazigsonhaber.com/gundem/eczacilar-eylem-hazirliginda-h109037.html



 
29 Haziran 2022     Okunma Sayısı : 382