Güler: “Eczane Kapatma Dahil Kademeli Eylem Planı Uygulayacağız”

23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, eczacılık mesleğinin ekonomik bir tehdit altında olduğunu söyleyerek; “gerekirse eczane kapatma dahil kademeli eylem planı uygulayacağız” dedi.

Türk Eczacıları Birliği ve 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası’nın da bulunduğu 54 bölgenin eczacı odalarının başkanları, 43. Dönem 1. Bölgeler Arası toplantısında bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde Konya’da yapılan toplantının ardından 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ulaş Güler, açıklamalarda bulundu.

Güler, eczacılık mesleğinin ekonomik bir tehdit altında olduğunu söyleyerek; “eczacılık mesleği benzeri daha önce yaşanmamış bir ekonomik tehdit altındadır. Bu tehdidin ana sebebi 2009 yılından bu yana eczacılar ile ilgili olan bölümü değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesidir. 13 yıldır değiştirilmeyen bu kararnameye birde ekonomik krizin eklenmesi eczacıları tüketmiştir. Türk Eczacıları Birliği bu konuda diyalog kanallarını sonuna kadar kullanmıştır. Yaptığımız sayısız girişim ve öneri görmezden gelinmiştir. Mesleğimizin sorunlarını çözme gayreti bir yana içinde bulunduğumuz krizin derinleşmesine her geçen gün seyirci kalınmıştır.” Dedi.

Hastaların talep ettiği ya da ihtiyaç duyduğu ilaçların temininde sorun yaşandığını da kaydeden Mehmet Ulaş Güler; “eczacılık mesleğinin varlık yokluk mücadelesi verdiği bu dönemde Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı odamız öncelikli gündem maddesi mesleki sürdürülebilirliği sağlamaktır. Burada ifade ettiklerimizin dışında mesleğimizin çok sayıda çözüm bekleyen sorunu bulunmaktadır. Eczacılar olarak birlikte eylemsel tavır gösterme kararımız mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin gereğidir. Bu yeminin gereği olarak harekete geçmekten başka çaremiz kalmamıştır. Gerekirse eczane kapatma dahil olmak üzere kademeli eylem planımız harekete geçirilecektir.” Dedi. HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ:https://www.23haber.com/elazig/guler-eczane-kapatma-dahil-kademeli-eylem-plani-uygulayacagiz-h11491.html

Güler: “Eczane Kapatma Dahil Kademeli Eylem Planı Uygulayacağız”

29 Haziran 2022     Okunma Sayısı : 269