Nailbey Mah. Kazım Efendi Sokak. 11/A Merkez/Elazığ yonetim@elazigeczaciodasi.org.tr 0424 238 80 80

İLAÇ SIKINTISI ECZANELERDEN DOLAYI DEĞİL,FİRMALARDAN KAYNAKLANDI


19 Åžubat Pazartesi günü itibariyle  ilaç fiyatlarına %15 zam yapılması beklenirken “Eczanelerin bazı ilaçları satmayıp stok yaptığı” söylentilerine  23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası BaÅŸkanı Mehmet UlaÅŸ GÜLER  açıklık getirdi.

YaÅŸanan ilaç sıkıntılarının kesinlikle eczane kaynaklı olmadığını vurgulayan GÜLER “ Eczacıların birinci görevi hastaya ilacı ulaÅŸtırmaktır. Eczaneler birer saÄŸlık merkezi ve eczacılarda birer saÄŸlık çalışanıdır. Eczanelerin  ilaç stoklaması gibi bir ÅŸey söz konusu olamaz. Eczanelerde var olan ilaç sıkıntılarının temel sebebi eczacılar deÄŸil ilaç firmalarıdır. Çünkü; firmalar yıl başından itibaren kuru hesaplayıp bu zammı görünce özellikle yurt dışından getirdikleri ilaçlarda ve üretim konusunda biraz kısıtlamaya gittiler. Bazı ilaçlarda bu durum yaÅŸansa bile bu durum çok yoÄŸun yaÅŸanmadı. Çok az sayıda  ilaçlarda yaÅŸandı” diye konuÅŸtu.

 HABERÄ°N DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ  https://elazighakimiyethaber.com/ilac-sikintisi-eczanelerden-dolayi-degil-firmalardan-kaynaklandi/28877/

 

İLAÇ SIKINTISI ECZANELERDEN DOLAYI DEĞİL,FİRMALARDAN KAYNAKLANDI

 
16 Åžubat 2018     Okunma Sayısı : 722