İLAÇ SIKINTISI ECZANELERDEN DOLAYI DEĞİL,FİRMALARDAN KAYNAKLANDI

19 Şubat Pazartesi günü itibariyle  ilaç fiyatlarına %15 zam yapılması beklenirken “Eczanelerin bazı ilaçları satmayıp stok yaptığı” söylentilerine  23. Bölge Elazığ Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ulaş GÜLER  açıklık getirdi.

Yaşanan ilaç sıkıntılarının kesinlikle eczane kaynaklı olmadığını vurgulayan GÜLER “ Eczacıların birinci görevi hastaya ilacı ulaştırmaktır. Eczaneler birer sağlık merkezi ve eczacılarda birer sağlık çalışanıdır. Eczanelerin  ilaç stoklaması gibi bir şey söz konusu olamaz. Eczanelerde var olan ilaç sıkıntılarının temel sebebi eczacılar değil ilaç firmalarıdır. Çünkü; firmalar yıl başından itibaren kuru hesaplayıp bu zammı görünce özellikle yurt dışından getirdikleri ilaçlarda ve üretim konusunda biraz kısıtlamaya gittiler. Bazı ilaçlarda bu durum yaşansa bile bu durum çok yoğun yaşanmadı. Çok az sayıda  ilaçlarda yaşandı” diye konuştu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ  https://elazighakimiyethaber.com/ilac-sikintisi-eczanelerden-dolayi-degil-firmalardan-kaynaklandi/28877/

İLAÇ SIKINTISI ECZANELERDEN DOLAYI DEĞİL,FİRMALARDAN KAYNAKLANDI

16 Şubat 2018     Okunma Sayısı : 247