İlaç Takip Sistemine 2020 Yılı KDV Hariç Hasılat Bilgilerinin Girişinin Yapılması Hakkında

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, eczanelerin 2020 yılı KDV hariç hasılat bilgilerinin, İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat giriş ekranına 01.04.2021-30.04.2021 tarihleri arasında girileceği bildirilmiştir.

01.04.2021 tarihinde yayımlanan duyuru aşağıdaki şekildedir.

" Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik’in 16 ncı maddesi gereğince serbest eczanelerin 2020 yılı KDV hariç hasılat bilgileri, İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat giriş ekranına 01.04.2021-30.04.2021 tarihleri arasında aşağıda yer alan hususlara dikkat edilerek girilmelidir.

- Girilen bilgilerde 30 Nisan 2021 tarihine kadar değişiklik yapılabilir.

- 30 Nisan 2021 tarihine kadar hasılat bilgisi girilmemiş eczaneler için hasılat bilgisi girilene kadar İlaç Takip Sistemi'ne erişim engellenecektir.

- 30 Nisan 2021 tarihinden sonra hasılat girişi yapılan eczaneler için girilen hasılat bilgileri değiştirilemeyecektir.

- 2020 yılına ait hasılatı bulunmayan veya 2021 yılında faaliyete geçen eczanelerin hasılatları, 0 (Sıfır) olarak beyan edilmelidir. Bu durumda olan eczaneler için yukarıda yer alan “satış hasılatı bilgi formu” alanına eczane ruhsatnameleri yüklenmelidir. Hasılatı olmadığı halde bu şekilde bildirim yapmayan eczanelerin de hasılat bilgisi girilene kadar İlaç Takip Sistemi'ne erişimi engellenecektir.

- KDV hariç hasılat bilgilerini gerçeğe aykırı ya da hatalı beyan eden eczacılar hakkında gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.

- Gerektiğinde its@saglik.gov.tr ya da eczane.ruhsat@titck.gov.tr e-posta adresinden destek alınabilir.

Önemle duyurulur.”

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

02 Nisan 2021     Okunma Sayısı : 172