Nailbey Mah. Kazım Efendi Sokak. 11/A Merkez/Elazığ yonetim@elazigeczaciodasi.org.tr 0424 238 80 80

SÖNMEZ:STOKLAR BİTİNCE İLAÇ ALMAYACAĞIZ


Elazığ, Bingöl, Tunceli Eczacılar Odası Başkanı Hakkı Sönmez, Türkiye'nin yeni bir ilaç krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Ecza deposundan aldıkları bir ilacı alış fiyatından daha ucuza zarar ederek satmak durumunda bırakıldıklarını belirten Sönmez, "Stoklarımızdaki ilaçlar tükenene kadar sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz. Ancak ondan sonra bu ilaçları alıp vatandaşın kullanımına sunma hizmetini bugünkü şartlar altında sürdürme şansımız yok. Stoklar bittikten sonra yeni ilaç alımı yapmayacağız" dedi.

23'üncü Bölge Elazığ, Bingöl, Tunceli Eczacılar Odası Başkanı Hakkı Sönmez, düzenlediği basın toplantısında ilaç krizi ile karşı karşı olduklarını söyledi. Sönmez, "Gelinen noktada gerek hükümet yetkililerinin takınmış olduğu tutum gerekse de ilaç firmalarının kanun tanımaz ve hasta sağlığını hiçe sayan tavırlarının eczacıların şerefli ve kutsal mesleğini artık sürdüremeyecek hale getirdi" diye konuştu.

İlaç sanayinin bugüne kadar devlete yapmış olduğu ilaç indirimlerinde aracı olarak eczacıyı kullandığını kaydeden Sönmez, şunları söyledi:

"Hükümet yetkilileri de bu konuda bir çalışma yapacaklarını söyledikleri halde bugüne kadar herhangi bir somut adım atmamışlardır. Son çıkan ilaç fiyat kararnamesine göre devlete firmalar tarafından yapılan indirim yaklaşık yüzde 7.5 oranında daha arttırılmıştır. Ancak ilaç firmaları bu indirimi devlete yapmayacaklarını bildirmiş, buna karşın devlet ise yeni indirimli fiyatların geçerli olduğunu ve ilacı bu şekilde ödeyeceğini bir ay önce belirtmiştir. Bu durumda biz eczacılar, tarafı olmadığımız bir olayda mağdur durumda kalmaktayız. Ecza deposundan aldığımız bir ilacı, alış fiyatından daha ucuza zarar ederek yaklaşık bir aydır satmak durumunda bırakıldık."

Eczacılar olarak hasta sağlığının öncelikleri olduğunu söyleyen Sönmez, "Ancak bu tablo karşısında sağlık hizmeti sunumuna ilaç firmalarının bu kanun tanımaz tavrından dolayı devam etmemiz mümkün değil. Stoklarımızdaki ilaçlar tükenene kadar sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz. Ancak ondan sonra bu ilaçları alıp vatandaşın kullanımına sunma hizmetini bugünkü şartlar altında sürdürme şansımız yok. Stoklar bittikten sonra yeni ilaç alıma yapmayacağız. Tüm vatandaşlara bu durumun sorumlusunun biz eczacılar değil, ilaç firmalarının olduğunu altını çizerek belirtmek istiyoruz" dedi.

Sönmez, AK Parti hükümetinin ilaç firmaları ile anlaşarak sorunu çözüp, vatandaşların ilaca ulaşmasının önünde oluşan bu engeli bir an önce kaldırmasını beklediklerini ifade etti.  HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ                   https://www.bingolonline.com/haber/sonmez-stoklar-bitince-ilac-almayacagiz-38960.html

SÖNMEZ:STOKLAR BİTİNCE İLAÇ ALMAYACAĞIZ

 
14 Aralık 2011     Okunma Sayısı : 185